Sport Navigátor

Élmény.Sport.Közösség

2016. máj 06.

Amerikai sportok gyerekeknek

írta: Sport Navigátor
Amerikai sportok gyerekeknek

Ha csak arra gondolunk, hogy az amerikai futball tengerentúli ünnepét, az 50. Super Bowl-t közel 200.000 hazai rajongó követte a televízióban élőben idén februárban, akkor kijelenthetjük, hogy a tradicionális amerikai csapatsportok térhódítása már hazánkban is tetten érhető.

Összeállításunkban bemutatjuk azokat a Egyesült Államokban népszerű sportágakat, amiket jó szívvel ajánlunk, akár multisport képzés keretében , a 6-14 éves korosztálynak. 

...

Tovább Szólj hozzá

ultimate jégkorong baseball floorball amerikai foci méta flag football softball frisbee multisport amerikai sport

2016. máj 03.

Nyári élménysport táborok

írta: Sport Navigátor
Nyári élménysport táborok

Jó áron nyári sport tábor Budapesten? Itt a megoldás! 1.png

Miért csak egy sportágat ismerjen meg a gyerek, ha a Sport Navigátor nyári élménysport táboraiban legalább nyolc különböző sportágat próbálhat ki szakképzett instruktorok segítségével, biztonságos környezetben, napi háromszori étkezéssel és frissítőkkel (figyelembe véve a speciális igényeket), valamint sok-sok játékkal

...

Tovább Szólj hozzá

2016. ápr 22.

Nyerő étrend – táplálkozással a jobb sportteljesítményért (1. rész)

írta: Sport Navigátor
Nyerő étrend – táplálkozással a jobb sportteljesítményért (1. rész)

A hazai felmérések szerint a gyermekek több édességet, cukros üdítőt, kevesebb tejet/tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt, halat esznek, mint javasolt lenne. Tapasztalataim szerint nincs ez másképp a sportoló gyermekeknél sem.  Zentai Andrea, dietetikus cikke

Mivel ők – ideális esetben – „ lemozogják az energiákat”, az elhízás veszélye kevésbé fenyegeti őket, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy egészségesek is!

Jól tudjuk, hogy például a túl sok hozzáadott cukor, a finomított szénhidrátok milyen rossz hatással vannak a szervezetre akkor is, ha ennek külső jelei nincsenek. A korosztályra jellemző hiányos táplálkozás pedig a sportoló gyerekek esetében különösen veszélyes lehet, hiszen ők a rendszeres ...

Tovább Szólj hozzá

sport gyerek dietetika étrend Zentai Andrea

2016. ápr 08.

Motiváció

írta: Sport Navigátor
Motiváció

Ki akarja jobban a "sikert"?

Legutóbbi, Medicina Egészségpénztár ral közösen szervezett online tanácsadói sorozatunkban érkezett egy gyereke motiválásával kapcsolatban tanácstalan szülőtől egy nagyon jó kérdés.

Íme:

"A fiam kézilabdázik (14 éves) látom benne a tehetséget, de úgy érzem, nem tesz meg mindent a sikerért. Nem harcol eléggé, nem látom rajta, hogy kellően motivált lenne. Úgy érzem, hogy nem lesz eredményes. Borzasztóan idegesít néha egy-egy meccsen, amikor azt látom, hogy nem hajt eléggé.  Hogyan tudom átadni neki azt a tüzet, ami bennem van?"

Rajna András olimpiai ezüstérmes kajakos, a Sport Navigátor ügyvezetőjének tanácsa megszívlelendő minden szülőnek, aki már élt át hasonló érzést.

...

Tovább Szólj hozzá

tanácsadás motiváció pedagógia Rajna András

2016. már 31.

10+1 multisport atléta

írta: Sport Navigátor
10+1 multisport atléta

Az Egyesült Államokban a főiskolai sportolók 88%-a multisport képzésben vett részt a középiskolában, vagy azt megelőzően, azaz gyerekkorukban több sportág alapjait sajátították el. 

A multisport képzésről és a trendekről már beszámoltunk a Multisport a világban bejegyzésünkben, most pedig bemutatunk 10+1 sportolót, aki egy, vagy több sportág vezető bajnokságában is megmérette magát.

  • Michael Jordan

A világ első számú kosárlabdázójaként jegyzett 6x-os NBA és 2x-es olimpiai bajnok "Air" Jordan gyerekkorában arról álmodozott, hogy beteljesíti édesapja álmát és egyszer a Major League Baseball (MLB) bajnokságban fog szerepelni.

Az első sikeres kosaras Bulls szezon után (2x olimpiai győzelem, 3x NBA győzelem, 8x ...

Tovább Szólj hozzá

tehetség utánpótlás multisport sportágválasztás

2016. már 03.

Motiváljunk másképp!!

írta: Sport Navigátor
Motiváljunk másképp!!

Motiváljunk másképp!

Mert nem nyerőgépeket, hanem sportembereket képzünk! "Szeretem nézni, ahogy játszol!" (via BBC Cymru Wales)

Közzétette: Sport Navigátor – 2016. március 3.
Tovább Szólj hozzá

motiváció tippek tehetség Rhod Gilbert

2016. feb 22.

TOP 10+1 ifjúsági sport film

írta: Sport Navigátor
TOP 10+1 ifjúsági sport film

(Film)színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő!

Nemcsak gyakorolni szeretjük a kedvenc sportágainkat, hanem egy kényelmes kanapéból mazsolázni a filmtörténelem klasszikusaiból, vagy a legújabb kasszasikerekből. Neked melyik a best of?

A lista szubjektív, kommentben várjuk a TE kedvenc ifjúsági sportfilmedet. Csapó indul!

...

Tovább Szólj hozzá

film sport jégkorong karate futás torna lovaglás baseball labdarúgás amerikai foci kosárlabda

2016. jan 23.

Hogy jobban induljon a napunk: reggelizzünk!

írta: Sport Navigátor
Hogy jobban induljon a napunk: reggelizzünk!

A reggeli napunk legfontosabb étkezése. Több szempontból is. Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán energiára, hiszen alvás közben úgysem csinálunk semmit, de ez nem így van.

Szervezetünk folyamatosan, így éjszaka is dolgozik. A létfontosságú funkciók, mint például a légzés, vérkeringés, épp úgy energiát igénylő folyamatok, mint mondjuk egy délutáni séta. Természetesen nem akkora mennyiségű energiát emésztenek fel a létfenntartáshoz szükséges folyamatok, mint a napközben végzett tevékenységeink, de ez nem jelenti azt, hogy az éjszaka folyamán felhasznált energia ...

Tovább Szólj hozzá

2015. dec 14.

Étkezés és sport az adventi időszakban

írta: Sport Navigátor
Étkezés és sport az adventi időszakban

Szakértői kérdés-válasz

Decemberben egy új online élő videós és chat tanácsadó sorozatot indítottunk partnerünkkel, a Medicina Egészségpénztár ral. Decemberi témánk és fő kérdésünk:

Hogyan táplálkozzunk egészségesen és iktassuk be a rendszeres mozgást a karácsonyi ünnepek alatt?

Szakértőink Zentai Andrea dietetikus, a Diétás Kiskáté szerzője, a Bátor Tábor Alapítvány volt dietetikusa és Rajna András olimpiai ezüstérmes kajakozó, a Sport Navigátor ügyvezetője voltak.

Rengeteg izgalmas és aktuális kérdést kaptunk a témában, a szakértőink válaszait az alábbiakban szedtünk össze nektek. Jó csemegézést!

...

Tovább Szólj hozzá

tanácsadás advent dietetika Sport Navigátor Medicina Egészségpénztár Zentai Andrea karácsonyi zabálás

süti beállítások módosítása